Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarımız (DAL), 2014 yılının Ağustos ayında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından, 4 yılda bir yapılan genel denetimlerden başarıyla geçmiş ve akreditasyon sertifikası 2018 yılına kadar uzatılmıştır. DAL’da akreditasyon sözleşmesi gereği TS EN ISO/EC 17025 (Deney ve Kalibrayon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar) standardı şartlarına uygun Kalite Yönetim Sistemi uygulanmaktadır. Bu kapsamda, laboratuarlarımızda yapılan testlerin/analizlerin teknik altyapısının, güvenirliliğinin ve izlenebilirliğinin uygunluğu TÜRKAK tarafından yılda bir rutin ve dört yılda bir de genel (reakreditasyon) denetimine tabi tutulmaktadır. Ülkemizdeki Üniversiteler arasında akreditasyon sertifikasına sahip tek doğaltaş analiz laboratuarı olan DAL, 2008 yılında kurulmuş ve ilk kez 2010 yılında akreditasyon sertifikası almıştı.

DAL’DAKİ AKREDİTE ANALİZ SAYISI 18’DEN 20’YE YÜKSELDİ

DAL, dört yılda bir Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan akreditasyon yenilenmesi sürecinde aynı zamanda 2 adet deney için kapsam genişletmeye başvurmuştur. TS EN 12440 “Doğaltaşlarda İsimlendirme Kriterleri” ve TS EN 13373 “Doğaltaşların Geometrik Özelliklerinin Tayini” deneyleri için yapılan kapsam genişletme başvurumuz da gerekli denetimlerden başarıyla geçerek DAL’ın hizmet kapsamındaki akredite analiz sayısı 18’den 20’ye yükselmiştir. DAL alanında Türkiye’nin en fazla deneyde akredite olmuş laboratuvarı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

İ-Kapakİ-1 İ-2 T- Kapak T-1 T-2

23 Ocak 2015, Cuma 221 kez görüntülendi