İZFAŞ tarafından 27 – 30 Mart 2019 tarihlerinde yeni fuar alanı Fuar İzmir’de düzenlenen ve dünyanın en önemli doğaltaş fuarlarından birisi olan MARBLE– 25. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında Üniversitemiz, Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarı (DAL) olarak tanıtım stantı açmıştır. 4 gün süren fuar boyunca DAL Üst Yöneticisi ve Maden Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahri ERSOY, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan ÖZKAN, DAL Kalite Sorumlusu Öğr. Gör. Murat SERT ve DAL Laboratuvar Teknikeri Mustafa ÇETİN, DAL’da yapılan analizler ve CE işaretlemesi konularında doğaltaş sektör temsilcileri, firmalar ve akademisyenler ile görüş alış verişinde bulunmuştur. Mühendislik Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Ahmet YILDIZ’ın da ziyaret ettiği stantımız yurt içi ve yurtdışından birçok katılımcı tarafından da ziyaret edilmiştir. AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü bünyesinde hizmet veren “Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarı (DAL)” halen Türkiye’nin en kapsamlı akredite doğaltaş analiz laboratuvarı olma özelliğini taşımakta olup, edindiği tecrübeleri ve bilgi birikimini doğaltaş sektörü ile paylaşmayı bir sorumluluk olarak görmektedir.

04 Nisan 2019, Perşembe 945 kez görüntülendi