İZFAŞ tarafından 30 Mart – 02 Nisan 2022 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenen ve dünyanın en önemli doğaltaş fuarlarından birisi olan MARBLE– 27. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında Üniversitemiz, Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarı (DAL) olarak tanıtım stantı açmıştır. 4 gün süren fuar boyunca DAL Üst Yöneticisi ve Maden Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Sedat BÜYÜKSAĞİŞ, DAL personeli olarak Öğr. Gör. Oğuzhan ÖZ ve Mühendis Murat KAPTANLAR, DAL’da yapılan analizler ve CE işaretlemesi, ASTM ve Yapaytaş analizleri konularında doğaltaş sektör temsilcileri, firmalar ve akademisyenler ile görüş alış verişinde bulunmuştur. Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet YILDIZ ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İrfan Celal Engin ve  Doç Dr. Metin BAĞCI ‘nın da ziyaret ettiği standımız yurt içi ve yurtdışından birçok katılımcı tarafından da ziyaret edilmiştir. AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü bünyesinde hizmet veren “Akredite Doğaltaş Analiz Laboratuvarı (DAL)” halen Türkiye’nin en kapsamlı akredite doğaltaş analiz laboratuvarı olma özelliğini taşımakta olup, edindiği tecrübeleri ve bilgi birikimini doğaltaş sektörü ile paylaşmayı bir sorumluluk olarak görmektedir.

06 Nisan 2022, Çarşamba 307 kez görüntülendi